Goud En De Belastingaangifte

Goud en munten betalen geen rente of dividenden. Daarom is er geen inkomstenbelasting . Maar dat betekent ook dat u geen advertentiekosten kunt claimen. Als u het goud langer dan een jaar vóór de verkoop in uw bezit had , zijn de winsten ook belastingvrij. Wil je BKR geld lenen? Lees jezelf hier eerst over in. Doe het in ieder geval niet voor het investeren in goud, dit is altijd een foute keuze.

Als u het goud minder dan een jaar had , is de winst belastbaar . Echter alleen als de totale winst minimaal 600 euro is .

Let op: De vrijstellingslimiet van 600 euro geldt alleen voor goud. “Als u naast het goud andere dingen verkoopt en uw totale winst meer dan 600 euro is, moet u belasting betalen over de gehele winst”, legt gouddeskundige Benjamin Summa van Pro Aurum uit.

Voorbeeld 1: als u alleen goud verkoopt en een winst van 300 euro maakt, hoeft u dit niet te vermelden in de aangifte .

Voorbeeld 2: Als u alleen goud verkoopt met een winst van 650 euro, moet u 650 euro betalen.

Voorbeeld 3: Als u goud en andere dingen verkoopt en een winst maakt van 300 euro met het goud en een winst van 250 euro met de andere dingen, hoeft u alleen maar belasting te betalen over de 250 euro.

Voorbeeld 4: Als u goud en andere dingen verkoopt en een winst maakt van 300 euro met het goud en een winst van 350 euro met de andere zaken, moet u de volledige 650 euro belasting betalen.

Wat is de inkomstenbelasting niet in slaagt, hangt af van uw persoonlijke belastingtarief van (marginale belastingtarief). Wil je meer weten over de belasting die wordt geheven over goud? We willen je graag doorsturen naar de website https://spaarbuidel.nl/doorlopend-krediet.

Geen BTW Betalingen

Bij het kopen van ongemunt goud en munten hoeft u geen btw te betalen – als tenminste aan de volgende voorwaarden is voldaan:

Gouden munten moeten een goudgehalte van ten minste 900 duizendsten hebben , na 1800 zijn bedacht en in hun land van oorsprong als officiële valuta worden beschouwd . Bovendien mag de prijs de marktwaarde van het goudgehalte niet met meer dan 80 procent overschrijden.

Waarom Kiezen Voor In Goud Investeren?

Reeds in de oudheid werd goud gewaardeerd als een vorm van investering, omdat zelfs kleine hoeveelheden ervan enorm waardevol zijn: zelfs grotere activa kunnen gemakkelijk worden getransporteerd en indien nodig opnieuw worden verkocht. Vooral in tijden van crisis wordt goud steeds opnieuw gebruikt als vervangende valuta.

Zelfs vandaag wordt goud in turbulente tijden als een veilige haven beschouwd. Als vuistregel adviseren deskundigen dat elke belegger ongeveer tien procent van zijn vermogen in goud belegt – als een veiligheidsreserve. Maar goudexperts wijzen er ook op dat het kostbare metaal – gezien in de loop van tientallen jaren – meer rendement oplevert dan bijvoorbeeld geld dat bij de bank in een bank zit en daar rente verzamelt. Critici klagen er echter precies over: goud werpt geen rente op en het bewaren ervan kost geld.

Let op: winsten zijn alleen mogelijk met goud als je meer geld ontvangt bij de verkoop van het goud dan je hebt uitgegeven aan je aankoop. Niemand betaalt rente over uw goud. En er zijn geen dividenden.

Wanneer Kun Je Beter Niet In Goud Investeren

Kortom, goud is nauwelijks geschikt voor speculatie op korte termijn. Wie begin 2015 lag een blok naar beneden in de kluis en opnieuw verkocht aan het eind van het jaar, dus niet heeft een goede deal: een troy ounce op de beurs was ultimo in Londen handel op 1066 US dollars – tien procent minder dan aan het begin van het jaar. Wie kocht goud vijf jaar geleden en nu wilde verkopen, de dreiging van een veel groter verlies: Op dat moment, goud werd verhandeld op de recordprijs van 1921 dollar per troy ounce