In de laatste dagen en weken hadden ijs en sneeuw op veel plaatsen grip op Duitsland. En momenteel is er geen verbetering in zicht. Dat smartphones en ijskoude vrienden geen vrienden zijn, is bekend. We zullen u vertellen hoe u uw telefoon door het koude seizoen heen kunt krijgen.

Waar Moet Je Het Meest Voor Uitkijken In De Winter?

In de winter zijn naast koude en sterke temperatuursveranderingen voor storingen in de smartphone verantwoordelijk. Mobiele telefoons zijn vrij gevoelig voor hoge of te lage temperaturen. De oorzaak is de vorming van condensatie die met pech onherstelbare schade aan elektronica kan toebrengen. En waar we zouden zijn met water: vooral in de winter, moeten we er goed op letten dat onze smartphone niet nat wordt.

Een overeenkomstige IP-certificering kan hier enige schade voorkomen. Bovendien rennen we in het koude seizoen meer geneigd onze mobiele telefoon te laten vallen – of zelfs met het apparaat in zijn hand of zijn broekzak omver te werpen. Behalve crash schade kan onderkoeling van de smartphone leiden tot gevolgschade die de levensduur aanzienlijk verkort. Om dat te voorkomen, zijn er in de winter een paar dingen waar u rekening mee moet houden. Vooral bij nieuwe telefoons zoals een iPhone 8 of Galaxy S8 review komt dit vaak voor. Wil je hier nu al meer over lezen? Kijk dan op https://vergelijk-mobiele-telefoon.nl/iphone-8/

Hoezo Kunnen Smartphones Minder Goed Tegen Kou?

Fabrikanten bevelen bepaalde bedrijfstemperaturen aan voor zowel androïden als iPhones . Dit zijn de temperaturen waarbij de apparaten het beste werken. Zowel hoge temperaturen als lage temperaturen veroorzaken problemen voor onze smartphones. In de winter kunnen vooral batterijen, maar ook beeldschermen bittere kou krijgen en hun functie met pech missen.

De nieuwste smartphones gebruiken lithium-ion batterijen . De ionen stromen door een elektrolytische substantie. Elektrolyt wordt viskeus als de temperatuur daalt. Als gevolg hiervan bewegen de lithium ionen traag. Het resultaat: de batterij slaat aan en de stroomvoorziening lijdt. In slechte gevallen kan hij zelfs volledig zijn dienst weigeren. Evenzo problematisch zijn te lage temperaturen voor de beeldschermen.

OLED / AMOLED-schermen zijn best resistent, maar als het te koud wordt, lijden de lichtdioden en kan dit leiden tot storingen. Het wordt nog problematischer met IPS- en TFT-schermen. De schermen gebruiken vloeibare kristallen . Het resultaat van ijskoud: de displays bevriezen in de ware zin van het woord.

Wat Handige Trucs Om Problemen Te Voorkomen

Er zijn een paar tips die de levensduur van uw smartphone kunnen verlengen . Dit voorkomt niet alleen dat uw batterij in de winter opgeeft, maar ook het display beschadigt. Daarnaast hebben we een trucje voor u, wat ervoor zorgt dat u zelfs in het diepste ijs en sneeuw gemakkelijk uw telefoon kunt gebruiken, zelfs met handschoenen.

Hevige Temperatuurwisselingen Worden Afgeraden

Gebruik uw smartphone niet direct wanneer u uit de kou komt in een goed verwarmde kamer om schade door condensatie te voorkomen. Je mobiele telefoon begint te zweten en moet wennen aan de temperatuurverandering. Als u het direct gebruikt, riskeert u kortsluiting . Daarom: laat uw mobiele telefoon voorlopig in uw jaszak, totdat deze weer op kamertemperatuur is.

Het is zelfs beter als je gewoon de smartphone uitzet voordat je in de warmte bent. Sommige fabrikanten stellen zelfs dat hun apparaten beter bestand zijn tegen temperatuurverschillen wanneer ze zijn uitgeschakeld. Dit zijn bijvoorbeeld Samsung en Huawei, die hun mobiele telefoons tot -20 graden Celsius vertrouwen, zolang ze niet zijn ingeschakeld.